CNC Nesting linija KDT KN-3710D

CNC Nesting linija KDT KN-3710D

Stroj KDT KN-3710D je industrijski CNC nesting izdelan tako da omogoča natančno in kakovostno obdelave od 20 do 25 m/min.

CNC-jev obdelovalni center KDT ima ravno matrično delovno mizo, namenjeno t. i. nesting obdelavi, ki postaja vedno bolj aktualna tudi za manjše mizarje, ki želijo optimizirati in avtomatizirati delovni proces izdelave pohištva ali razreza materiala.

Povpraševanje

Povpraševanje po izdelku

Želim kontakt po: *

Kontakti podatki:

CNC stroj NESTING KDT KN-3710D

CNC nesting KDT KN-3710D je največ, kar lahko dobite za svoj denar. Odlikujejo ga velika natančnost obdelave, hitrost obdelave, produktivnost, fleksibilna uporaba rezkanja in vrtanja, enostavna nadgradnja s transportnimi napravami in izredno dostopna cena. Poudarek nesting stroja KDT je na razrezu, saj omogoča hitro, kakovostno obdelavo s primernim orodjem tudi pri 25 m/min.

Programska oprema TPA CAD italijanskega proizvajalca je znano programsko orodje, ki ga uporabljajo znani proizvajalci strojev CNC, kot so Felder, Brema, Vitap in Busellato. TPA CAD je parametričen program z zmogljivim 3D grafičnim vmesnikom za izdelavo ploskovnega pohištva, je enostaven za uporabo in dovolj zmogljiv in fleksibilen tudi za zahtevnejše uporabnike. Dodaten modul CADNESTING je priložen v standardni opremi in omogoča učinkovito optimizacijo razreza obdelovancev pravilnih in nepravilnih oblik za maksimalen izkoristek materiala.

Več informacij o programski opremi:

Z dodatnim modulom MPR importer je mogoča uporaba programov Homag strojev CNC. Stroj je povezljiv z različnimi programi za konstruiranje pohištva, kot so MegaTischler, Corpus 3D, Imos, Sword, Solidworks, Alphacam in LestrojBox.

  

Stroj CNC NESTING KDT KN-3710D

KDT KN-3710D je v osnovi izdelan iz varjene jeklene industrijske konstrukcije, kar pomeni, da je stroj zelo robusten, ima skoraj nične vibracije tudi pri hitrih pospeševanjih in pomikih do 80 m/min (vektorska hitrost 113 m/min!) ter zagotavlja natančno obdelavo in veliko produktivnost. Poleg robustne konstrukcije (teža osnovnega stroja 4800 kg) so vsi pomembni deli priznanih proizvajalcev, kot so HSD, TPA, DELTA, Helubel, Becker, Simpo, PMI in Pneumax, ki pripomorejo k zanesljivemu delovanju. 

KDT nesting je opremljen z izredno zmogljivim 13,2 kW elektro motorjem HSD ( Biesse Group ) z vpetjem HSK-F63 in hitrim revolverskim zalogovnikom orodja 12 pozicij ter senzorjem za merjenje dolžine orodja.

Vrtalna enota KDT vsebuje devet vertikalnih nastavkov za svedre, štiri po osi X in pet po osi Y.

Delovna miza je matrična s šestimi vakuumskimi conami in dvema vakuumskima črpalkama Becker skupne moči 500 m3/h, ki omogočajo stabilno obdelavo tudi manjših obdelovancev.

Stroj ima že v sklopu standardne opreme avtomatski potiskač materiala iz stroja (občutno poveča produktivnost in olajša delo) in vakuumska prijemala za nalaganje in pozicioniranje obdelovanca.

Stranska vodila na obeh straneh so že v standardni opremi, služijo kot ničelne točke in kot vodilo pri pomiku obdelovancev z delovne mize na transportni trak

S tem se izognemo velikim stroškom poznejše nadgradnje stroja z avtomatskim nakladom in razkladom.

Dvižno mizo in transportni trak lahko pozneje dodamo brez večjih stroškov.

Možnost nadgradnje z avtomatskim etiketiranjem na vhodno dvižno mizo s tiskalnikom ZEBRA.

Stroji so izdelani po varnostnih normativih EU in imajo veljaven certifikat CE. Zaščitna ograja in varnostne fotocelice so del standardne opreme.

Stroji KDT so zelo zanesljivi in imajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo!

RAZLIČNE DIMENZIJE DELOVNIH MIZ

Na voljo so tri dimenzije delovne mize stroja:

– KN3409: 2740 × 1220 mm,

– KN3710: 3060 × 2150 mm,

– KN3130: 4260 × 2150 mm,

– os Z: 180 mm.

Tehnične karakteristike in oprema stroja CNC KDT KN-3710D:

– delovne dimenzije: 3060 × 2100 × 200 mm,

– hitrost pomika (X, Y, Z): 75/75/20 m/min,

– krmilnik PLC: TPA (Italija),

– glavni rezkalni agregat HSD (Biesse Group) – HSK – F63 konus – 13,2 kW (17 KM),

– izpihovanje orodja,

– vrtalna enota devetih vertikalnih svedrov HSD ali KDT (6000 obr./min), 1,7 kW motor z odsesovanjem,

pnevmatska zapirala za odsesovanje (preklop med rezkarjem/vrtalno enoto/odsesovalno kapo za delovno mizo),

– odsesovalna kapa za mizo + potiskač obdelovancev – sočasno nalaganje plošče na mizo in potisk obdelanih komadov z delovne mize na transportni trak,

– revolverski izmenjevalnik orodja 12 pozicij – hitra menjava,

ničelne točke z integrirano vodilno letvijo za poravnavo plošč in maksimalno stabilnost obdelovancev med potiskom z delovne mize na transportni trak,

senzor za merjenje dolžine orodja,

– specialni kabel HELUKABEL nemškega proizvajalca za dolgoletno nemoteno delo,

TPA programska oprema,

– vakuumska črpalka Becker VTLF.2.250, 250 m3/h – dva kosa – skupni pretok 500 m3/h,

– teža osnovnega stroja: 4800 kg,

– stroj je izdelan po normativih CE (varnostna ograja + fotocelice).

ZMOGLJIV, ZANESLJIV KRMILNIK TPA

Stroj ima zmogljiv, zanesljiv krmilnik italijanskega proizvajalca TPA, lastno inovativno programsko opremo TPA CAD in dodaten modul v slovenščini TPA NESTING na osebnem računalniku Lenovo. Krmilnike TPA uporabljajo znani evropski proizvajalci strojev CNC, kot so Busellato, Alberti in Format 4 (Felder).


ZMOGLJIV REZKALNI AGREGAT HSD 13,2 kW (17 HP) – vpetje...

Stroj odlikuje zmogljiv rezkalni agregat italijanskega proizvajalca HSD (Biesse Group) – 13,2 kW (17 HP), zračno hlajen, s frekvenčnim pretvornikom Delta za brezstopenjsko nastavitev hitrosti vrtenja rezkarja od 3.000 do 24.000 obr./min in zanesljivim vpetjem HSK-F63.

HITRI REVOLVERSKI IZMENJEVALEC ORODJA – 12 POZICIJ

Stroj je opremljen s hitrim revolverskim zalogovnikom z 12 pozicijami, gnan je s servo motorjem, ki je nameščen neposredno na mostu stroja in s katerim se skupaj pomika. To pomeni krajši čas menjave orodja in posledično večjo produktivnost.

VRTALNA ENOTA DEVETIH VERTIKALNIH SVEDROV

Stroj ima samostojno vrtalno enoto KDT z devetimi vertikalnimi svedri (pet po osi X, štirje po osi Y). Hod vrtanja je 60 mm, vsak sveder je neodvisen. 

VEČJA NATANČNOST Z DVEMA ELEKTRONSKO SINHRONIZIRANIMA...

Natančno pozicioniranje in hitri pomiki z dvema zmogljivima, med seboj elektronsko SINHRONIZIRANIMA servo motorjema DELTA z močjo 1300 W za maksimalno natančnost in pospeške frekvenčnega pretvornika Delta in zobnika japonskega proizvajalca Simpo. 

DINAMIČNA DELOVNA MIZA IN VAKUUMSKI SISTEM

Učinkovita vakuumska delovna miza je poglavitnega pomena za zanesljivo obdelavo večjih in manjših obdelovancev in prihranek energije.

Stroj KDT KN-3710D ima industrijsko delovno mizo z integrirano vakuumsko komoro pod delovno mizo, ki je del konstrukcije stroja. Na celotno konstrukcijo, ki je predhodno rezkana v celoti, je nameščena univerzalna matrična delovna miza, ki poveča učinkovitost vakuuma in zagotavlja maksimalen oprijem tudi manjših, poroznejših obdelovancev. To zagotavlja najučinkovitejšo distribucijo podtlaka (vakuuma) v kombinaciji z nemškima črpalkama BECKER skupne kapacitete 500 m3/h.

Koncept in tehnologija izdelave konstrukcije sta običajna za industrijske stroje CNC visokega cenovnega razreda. 

ZANESLJIVA VAKUUMSKA ČRPALKA BECKER – 500 m3/h PRETOKA

Stroj je opremljen z dvema suhima lamelnima vakuumskima črpalkama BECKER VTLF.2.250 moči 5,5 kW s skupnim pretokom 500 m3/h. Možnost dogradnje tretje vakuumske črpalke.

ŠTEVILNE NIČELNE TOČKE

Stroj ima deset ničelnih točk, izdelanih iz polnega aluminija. Dvigajo in spuščajo se po pnevmatskih cilindrih. Integrirane so z letvijo in varnostnimi senzorji, ki preprečujejo morebitne napake oz. poškodbe. Vodilo, povezano z ničelnimi točkami, ima funkcijo natančnejšega pozicioniranja obdelovancev in služi kot vodilo pri varnem razkladu obdelovancev, še posebej nepravilnih oblik.

DVIŽNA PORAVNALNA VODILA ZA VAREN POMIK OBDELOVANCEV

V standardni opremi stroja so poravnalna vodila s prednje strani in z leve strani. Ko vakuumska prijemala povlečejo delovno ploščo na delovno mizo, jih poravnalna vodila poravnajo na pozicijo ničelnih točk.

VAKUUMSKA NAKLADALNA NAPRAVA – standardno

Vakuumska nakladalna naprava avtomatsko vleče obdelovance z dvižne delovne mize na delovno mizo stroja. Pri tem ji pomagajo stranska vodila, ki pozicionirajo obdelovanec na delovno mizo.

Naprava je že v standardni opremi stroja, kar pomeni, da lahko kadarkoli nadgradimo osnovni stroj z avtomatsko dvižno mizo.

SENZOR DOLŽINE ORODJA

Senzor dolžine orodja je nameščen na robu stroja in omogoča merjenje orodja tudi do premera 100 mm. Merjenje celotnega orodja v zalogovniku lahko izvedemo avtomatsko s programsko opremo TPA.


ENERGETSKA VERIGA HELUKABEL

Zanesljivost stroja v industrijski uporabi je poleg delovnih agregatov in vodil odvisna tudi od kakovosti kablov. Neprestani pomiki in neposredna sončna svetloba lahko vodijo do obrabe kablov, zato KDT uporablja vrhunsko energetsko verigo nemškega proizvajalca Helukabel, ki zagotavlja dolgoletno zanesljivo delovanje stroja z minimalnimi možnostmi okvar.

ROBUSTNA INDUSTRIJSKA KONSTRUKCIJA

Robustna konstrukcija je večinoma rezervirana za dražje industrijske stroje CNC s hitrimi pomiki. Namen tovrstne konstrukcije je doseči nične oz. minimalne vibracije, ki omogočajo natančnost, in velike hitrosti ter dolgo življenjsko dobo stroja in komponent. Teža osnovnega stroja KDT KN-3710D je 4800 kg.

Stroj KDT je izdelan iz varjene konstrukcije z dvojnimi profili dimenzije 260 × 160 mm, debeline 8 mm ter prečnimi profili 150 x 150 mm, debeline jekla 8 mm. Vse skupaj je natančno varjeno, previdno in postopoma toplotno obdelano ter hlajeno z namenom preprečevanja stresa od varjenja. Varjena konstrukcija se šele nato celotno obdela na petosnem stroju CNC, ki zagotavlja 100 % natančnost, linearnost in stabilnost vodil.

AVTOMATSKO ETIKETIRANJE DOSTOPNO KOT ŠE NIKOLI

Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo izvedba z avtomatskim lepljenjem nalepk s črnimi kodami in podatkov o posameznih obdelovancih z industrijskim tiskalnikom ZEBRA ZT410 in je bistveno bolj dostopna v primerjavi s konkurenčnimi ponudniki.

CENTRALNO MAZANJE

Vodila po oseh X in Y imajo avtomatsko mazanje vodil, po osi Z pa z ročno črpalko.

3710d

ZMOGLJIV, ZANESLJIV KRMILNIK TPA

Stroj ima zmogljiv, zanesljiv krmilnik italijanskega proizvajalca TPA, lastno inovativno programsko opremo TPA CAD in dodaten modul v slovenščini TPA NESTING na osebnem računalniku Lenovo. Krmilnike TPA uporabljajo znani evropski proizvajalci strojev CNC, kot so Busellato, Alberti in Format 4 (Felder).


ZMOGLJIV REZKALNI AGREGAT HSD 13,2 kW (17 HP) – vpetje...

Stroj odlikuje zmogljiv rezkalni agregat italijanskega proizvajalca HSD (Biesse Group) – 13,2 kW (17 HP), zračno hlajen, s frekvenčnim pretvornikom Delta za brezstopenjsko nastavitev hitrosti vrtenja rezkarja od 3.000 do 24.000 obr./min in zanesljivim vpetjem HSK-F63.

HITRI REVOLVERSKI IZMENJEVALEC ORODJA – 12 POZICIJ

Stroj je opremljen s hitrim revolverskim zalogovnikom z 12 pozicijami, gnan je s servo motorjem, ki je nameščen neposredno na mostu stroja in s katerim se skupaj pomika. To pomeni krajši čas menjave orodja in posledično večjo produktivnost.

VRTALNA ENOTA DEVETIH VERTIKALNIH SVEDROV

Stroj ima samostojno vrtalno enoto KDT z devetimi vertikalnimi svedri (pet po osi X, štirje po osi Y). Hod vrtanja je 60 mm, vsak sveder je neodvisen. 

VEČJA NATANČNOST Z DVEMA ELEKTRONSKO SINHRONIZIRANIMA...

Natančno pozicioniranje in hitri pomiki z dvema zmogljivima, med seboj elektronsko SINHRONIZIRANIMA servo motorjema DELTA z močjo 1300 W za maksimalno natančnost in pospeške frekvenčnega pretvornika Delta in zobnika japonskega proizvajalca Simpo. 

DINAMIČNA DELOVNA MIZA IN VAKUUMSKI SISTEM

Učinkovita vakuumska delovna miza je poglavitnega pomena za zanesljivo obdelavo večjih in manjših obdelovancev in prihranek energije.

Stroj KDT KN-3710D ima industrijsko delovno mizo z integrirano vakuumsko komoro pod delovno mizo, ki je del konstrukcije stroja. Na celotno konstrukcijo, ki je predhodno rezkana v celoti, je nameščena univerzalna matrična delovna miza, ki poveča učinkovitost vakuuma in zagotavlja maksimalen oprijem tudi manjših, poroznejših obdelovancev. To zagotavlja najučinkovitejšo distribucijo podtlaka (vakuuma) v kombinaciji z nemškima črpalkama BECKER skupne kapacitete 500 m3/h.

Koncept in tehnologija izdelave konstrukcije sta običajna za industrijske stroje CNC visokega cenovnega razreda. 

ZANESLJIVA VAKUUMSKA ČRPALKA BECKER – 500 m3/h PRETOKA

Stroj je opremljen z dvema suhima lamelnima vakuumskima črpalkama BECKER VTLF.2.250 moči 5,5 kW s skupnim pretokom 500 m3/h. Možnost dogradnje tretje vakuumske črpalke.

ŠTEVILNE NIČELNE TOČKE

Stroj ima deset ničelnih točk, izdelanih iz polnega aluminija. Dvigajo in spuščajo se po pnevmatskih cilindrih. Integrirane so z letvijo in varnostnimi senzorji, ki preprečujejo morebitne napake oz. poškodbe. Vodilo, povezano z ničelnimi točkami, ima funkcijo natančnejšega pozicioniranja obdelovancev in služi kot vodilo pri varnem razkladu obdelovancev, še posebej nepravilnih oblik.

DVIŽNA PORAVNALNA VODILA ZA VAREN POMIK OBDELOVANCEV

V standardni opremi stroja so poravnalna vodila s prednje strani in z leve strani. Ko vakuumska prijemala povlečejo delovno ploščo na delovno mizo, jih poravnalna vodila poravnajo na pozicijo ničelnih točk.

VAKUUMSKA NAKLADALNA NAPRAVA – standardno

Vakuumska nakladalna naprava avtomatsko vleče obdelovance z dvižne delovne mize na delovno mizo stroja. Pri tem ji pomagajo stranska vodila, ki pozicionirajo obdelovanec na delovno mizo.

Naprava je že v standardni opremi stroja, kar pomeni, da lahko kadarkoli nadgradimo osnovni stroj z avtomatsko dvižno mizo.

SENZOR DOLŽINE ORODJA

Senzor dolžine orodja je nameščen na robu stroja in omogoča merjenje orodja tudi do premera 100 mm. Merjenje celotnega orodja v zalogovniku lahko izvedemo avtomatsko s programsko opremo TPA.


ENERGETSKA VERIGA HELUKABEL

Zanesljivost stroja v industrijski uporabi je poleg delovnih agregatov in vodil odvisna tudi od kakovosti kablov. Neprestani pomiki in neposredna sončna svetloba lahko vodijo do obrabe kablov, zato KDT uporablja vrhunsko energetsko verigo nemškega proizvajalca Helukabel, ki zagotavlja dolgoletno zanesljivo delovanje stroja z minimalnimi možnostmi okvar.

ROBUSTNA INDUSTRIJSKA KONSTRUKCIJA

Robustna konstrukcija je večinoma rezervirana za dražje industrijske stroje CNC s hitrimi pomiki. Namen tovrstne konstrukcije je doseči nične oz. minimalne vibracije, ki omogočajo natančnost, in velike hitrosti ter dolgo življenjsko dobo stroja in komponent. Teža osnovnega stroja KDT KN-3710D je 4800 kg.

Stroj KDT je izdelan iz varjene konstrukcije z dvojnimi profili dimenzije 260 × 160 mm, debeline 8 mm ter prečnimi profili 150 x 150 mm, debeline jekla 8 mm. Vse skupaj je natančno varjeno, previdno in postopoma toplotno obdelano ter hlajeno z namenom preprečevanja stresa od varjenja. Varjena konstrukcija se šele nato celotno obdela na petosnem stroju CNC, ki zagotavlja 100 % natančnost, linearnost in stabilnost vodil.

AVTOMATSKO ETIKETIRANJE DOSTOPNO KOT ŠE NIKOLI

Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo izvedba z avtomatskim lepljenjem nalepk s črnimi kodami in podatkov o posameznih obdelovancih z industrijskim tiskalnikom ZEBRA ZT410 in je bistveno bolj dostopna v primerjavi s konkurenčnimi ponudniki.

CENTRALNO MAZANJE

Vodila po oseh X in Y imajo avtomatsko mazanje vodil, po osi Z pa z ročno črpalko.